Proces proizvodnje

Prikazaćemo Vam kako izgleda proces konverzije u kojem se panel van prepravlja u putnički minibus.

1

Dizajn i
koncept

Uz savete Rayan stručnog tima i inženjera, kupac konfiguriše vozilo birajući funkcionalnost i opremu koja mu je neophodna za obavljanje delatnosti. Pred kupcem je odabir namene, broja sedišta, boja enterijera, dezena i dodatne opreme.

Odabir modela vozila

Odabir namene

Odabir pogonskog sklopa

Odabir dodatne opreme

2

Bravarsko-
limarski radovi

Bazirajući se na panel vanu i smernicama proizvođača vozila za nadogradnju u minibus, vrše se strukturalne prepravke na karoseriji vozila.

3

Limarsko-farbarski
radovi

Ovaj proces podrazumeva limarsko-farbarske radove kao što su: završna obrada na limariji, zaštita, lakiranje i poliranje vozila.

4

Elektro mehaničarski radovi

Rayan-ovi tehničari i mehaničari rade ugradnju klima uređaja, Webasto dodatnog grejanja, dodatne kočnice – Telma retardera, audio i video opreme i kompletne dodatne rasvete unutar vozila.

Ugradnja audio i video opreme

Ugradnja grejanja i klimatizacije

Ugradnja Telma retardera

Povezivanje elektro instalacije

5

Tapetarski
radovi

Rayan poseduje savremeno opremljenu tapetarsku radionicu gde se vrši finalno sklapanje vozila uz tapaciranje kompletnog vozila, postavljanje bočnih i krovnih tapacira, poda, galerija i sedišta, čime gubi i poslednje tragove inicijalnog panel vana.

6

Kontrola kvaliteta

Stručni tim ljudi radi završnu kontrolu kvaliteta. Kontrolišu se svi dodati uređaji i komponente ugrađene na vozilo. Detaljno se ispituje kvalitet završne obrade. Nakon čišćenja, inženjer i šef proizvodnje rade završnu kontrolu kako bi vozilo bilo spremno za krajnju isporuku kupcu.

7

Isporuka
kupcu

Kompanija Rayan kupcima obezbeđuje kompletnu dokumentaciju potrebnu za registraciju vozila koja uključuje atest nadležne institucije. Kupac dobija garantni list za nadogradnju, vozilo i kompletna upustvo za korišćenje svih dodatnih uređaja ugrađenih na vozilu. Kupac odvozi vozilo sa zadržanom fabričkom garancijom proizvođača pan van vozila.

Prikupljanje dokumentacije i priprema za atest

Baždarenje tahografa

Tehnički pregled

Uverenje nadležne insitucije - Atest/COC

Posetite naš
prodajni salon

Posetite nas u prodajnom salonu i iskoristite mogućnost lakšeg odabira i donošenja odluke po pitanju materijala i opreme za Vaše vozilo.